آپلود عکس

<<مقـدمهمقاله بررسی رابطه هوش شناختی و هوش هیجانی>>

هوش[۱]چیست؟ همان استعداد است؟ قوه ابتکار است؟ قدرت یادگیری است؟ تعریف های متنوعی از هوش شده است. در واقع در تعریف واژه هوش اتفاق نظر میان روانشناسان وجود ندارد و برای تعریف آن از ویژگی هایش استفاده می شود هنگامی که هوش مورد مطالعه قرار می گیرد خود هوش نیست بلکه رفتار یا عملکرد هوشمندانه است. در مفهوم هوش استعداد فکری بنیادینی وجود دارد این استعداد فکری توان داوری است و می توان آن را << حس خوب >> << حس علمی>> و استعداد فکری فرد برای تطبیق با محیط نامید. بنابراین خوب داوری کردن، خوب درک کردن و خوب استدلال کردن فعالیت های اساسی هوش اند. همان طور که ملاحظه می شود تعریف هوش به اندازه کافی روشن نیست بدیهی است که سمت بخشی دقیق آن نیز به آسانی میسر نخواهد بود.

آزمون های متنوعی برای سنجش هوش شناختی۱ابداع شده است که هر کدام نقاط مثبت و منفی مخصوص به خود دارند. آن چه در این راستا مشخص است این است که هوش شناختی که به طور صنعتی با هوش بهر مشخص می شود می کوشد بی آن که به سایر جنبه های شخصیت و رفتار توجه کافی داشته باشد استعداد افراد را برای درک یادگیری یا داوری تفکر منطقی حل مسایل و امثال آن مورد ارزشیابی قرار دهد. به سخن دیگر نباید تنها به تشخیص حدود توانایی ها یا ناتوانایی ها با ناتوانیهای شناختی افراد اکتفا شود بلکه لازم است برآورد قابل قبولی نیز از حدود توانایی ها یا ناتوانایی های اجتماعی وی داشته باشیم تا بتوانیم به گونه ای قابل قبول جای او را روی پیوستاری از کمترین میزان توانشی ذهنی تا بالاترین آن مشخص کنیم. هوش هیجانی۱آن بعدی از توانمندی های فرد را اندازه می گیرد که در آزمون های هوش شناختی قابل ارزیابی نیست.

هوش غیرشناختی ابعاد شخصی هیجانی اجتماعی و حیاتی هوش را که اغلب بیشتر از جنبه های شناختی آن در عملکردهای روزانه مؤثرند مخاطب قرار می دهد هوش هیجانی با توانایی درک خود و دیگران، خودشناسی و دیگرشناسی، ارتباط با مردم و سازگاری فرد با محیط پیرامون خویش پیوند دارد. پیتر سالوی۲ضمن اختراع اصطلاح سواد هیجانی به پنج حیطه در این مورد اشاره می کند.

۱- شناخت حالات هیجانی خویش: یعنی خودآگاهی.

۲- اداره کردن هیجان ها: یعنی مدیریت هیجان ها به روش مناسب.

۳- خودانگیزی: یعنی کنترل تکانش ها تأخیر در ی خواسته ها و توان قرار گرفتن در یک وضعیت روانی مطلوب.

۴- تشخیص دادن وضع هیجانی دیگران، همدلی.

۵- برقراری رابطه با دیگران (سید احمد جلالی).

بر اساس مطالعات دانیل گلمن۱در بهترین شرایط همبستگی اندک بین هوش شناختی و برخی از ابعاد هوش هیجانی وجود دارد. وی اظهار می دارد که هوش شناختی تنها ۲۰ درصد از موفقیت ها را باعث می شود و ۸۰ درصد از موفقیت ها به عوامل دیگر وابسته است و سرنوشت افراد در بسیاری از موقعیت ها در گرو مهارت هایی است که افراد با ضریب هوش بالا و همچنین موفقیت غیرمنتظره افراد دارای هوش متوسط را تعیین می کند. یعنی افرادی با داشتن هوش شناختی متوسط و هوش هیجانی بالا خیلی موفق تر از کسانی هستند که هوش شناختی بالا و هوش هیجانی پایین دارند.

چکیده مقاله خلاقیت و نوآوری در توسعه

تعاریف نوآوری مقاله نقش مدیران در خلاقیت و نوآوری سازمان ها

تعاریف خلاقیت مقاله نقش مدیران در خلاقیت و نوآوری سازمان ها

ضرورت و اهمیت خلاقیت و نوآوری مقاله نقش مدیران در خلاقیت و نوآوری سازمان ها

مقدمه مقاله نقش مدیران در خلاقیت و نوآوری سازمان ها

چکیده مقاله نقش مدیران در خلاقیت و نوآوری سازمان ها

اهمیت مسئله مقاله بررسی رابطه هوش شناختی و هوش هیجانی

هوش ,ها ,شناختی ,هیجانی ,های ,استعداد ,هوش شناختی ,هوش هیجانی ,می شود ,که هوش ,است که

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

قلمدون دانلود سرا طاقت بیار مطالب اینترنتی tanhatarinye پترو ماشین کو پزشکي و درمان شاهین چت ، چت شاهین تور استانبول تخفیف ویژه فقط برای امروز