آپلود عکس

مقدمه مقاله بررسی همبستگی بین هوش و خلاقیت

با اینکه روان شناسان و محققین در اهمیت خلاقیت در بین افراد اجتماع پی برده اند، با این وصف خلاقیت از جمله موضوعاتی است که در تحقیقات علمی کمتر مورد توجه قرار می گیرد. این علامت ممکن است به دلایل زیر باشد.

۱- وجود عقاید سنتی مبتنی بر ارثی بودن این پدیده و بی اثر بودن تربیت بر روی آن.

۲- قامت افرادی که دارای این قدرت هستند و توجه محققین در پدیده هایی که اکثریت را در بر می گیرد.

۳- اعتقاد به اینکه افراد باهوش در زندگی موفق تر از افراد خلاق هستند، به دلیل آنکه اکثر آنها تحصیلات عالی کرده و در رفاه مادی به سر می برند، در صورتیکه افراد خلاق اغلب در فقر زندگی می کنند، از نظر اقتصادی در تنگنا بوده و در فقر هم می میرند و در نتیجه نبودن رغبتی در پرورش افراد خلاق بوجود می آید.

۴- مطالعه و اندازه گیری خلاقیت بسیار مشکل است.(خانزاده، ۱۳۵۹، ص ۱۰)

باوجود مسائل فوق مطالعه خلاقیت بی نتیجه مانده تا اینکه دانشمندان به این نکته پی بردند که افراد خلاق به خوبی می توانند منشاء رشد و توسعه در زمینه های تجاری صنعتی، اقتصادی باشند. با توسعه تحقیقات علمی در زمینه خلاقیت بر روی بسیاری از عقاید سنتی از جمله این عقیده که خلاقیت منشاء ارثی دارد و قابل پرورش نیست خط بطلان کشیده شد آموزش می گوید : خلاقیت کودکان امری همگانی است در حالیکه در بین بزرگسالان تقریباً وجود ندارد. خود به خود این سوال پیش می آید که چه می شود این توانایی عظیم و همگانیrlm;، بشری شود. این همان سوالی است که انسان را درباره اندیشه <<الکساندر دوما>> به تأمل وا می دارد (خانزاده، ۱۳۵۹، ص ۱۲و۱۱).

مزلو خلاقیت را چنین تعریف کرد. خلاقیت در ابتدا از روان، هوشیار سرچشمه می گیرد. ایده های تازه یا نوآوریهای واقعی است که با آنچه در حال حاضر وجود دارد، کاملاً متفاوت است.

رولومی چنین نظر داده است که فراینده های خلاقیت نیز عقلانی نبوده، بلکه فوق عظلانی اند.

فعالیت های فکری، ارادی، عاطفی را گرد هم آورده و به تحرک وامی دارد. وی معتقد است تفکر خلاق، نمایش بالاترین درجه سلامتی عاطفی بوده و عبارت از ابراز وجود افراد سالم در جریان خودسازی و تکامل تعیین خودش است. (تورنس- ترجمه قاسم زاده.۱۳۷۲٫ ص۱۸).

مطالعات اخیر نشان می دهد که خلاقیت و هوشبهر آن طور که برخی از سولفان ادعا می کنند با هم تباین ندارند. در حقیقت هیچ خلاقیت آشکاری نیست که با هوشبهر لااقل ۱۲۰ همراه نباشد. ولی در هوشبهرهای بالاتر از ۱۲۰ همبستگی بین خلاقیت و هوشبهر کاهش می یابد.(تورنس، ترجمه قاسم زاده، ۱۳۷۲ بررسی های به عمل آمده نشان دهنده این ست که پسرها خلاقیت بیشتری نسبت به دخترها از خود نشان داده اند.

مخصوصاً در دوره کودکی قسمت عمده این اختلاف ناشی از روشهای متفاوت تربیتی است که نسبت به آنها اعمال می شود. به پسرها فرصتهای بیشتری برای استقلال داده می شود. و با نشان دادن ابتکار و استعداد بیشتر مورد تشویق والدین و معلمان قرار می گیرند.

اکثر خانواده ها شیوه های محافظه کارانه و سازگارتری را تقویت می کنند. از بین آزمونهای موجود برای اندازه گیری خلاقیت آزمون تورنس بالاترین کاربرد را داشته است. (خانزاده، ۱۳۵۹، ص ۶۱،۶۰)

در این پژوهش سعی شده است کههمبستگی بین هوش و خلاقیتدانش آموزان مورد بررسی قرار گیرد.

چکیده مقاله خلاقیت و نوآوری در توسعه

تعاریف نوآوری مقاله نقش مدیران در خلاقیت و نوآوری سازمان ها

تعاریف خلاقیت مقاله نقش مدیران در خلاقیت و نوآوری سازمان ها

ضرورت و اهمیت خلاقیت و نوآوری مقاله نقش مدیران در خلاقیت و نوآوری سازمان ها

مقدمه مقاله نقش مدیران در خلاقیت و نوآوری سازمان ها

چکیده مقاله نقش مدیران در خلاقیت و نوآوری سازمان ها

اهمیت مسئله مقاله بررسی رابطه هوش شناختی و هوش هیجانی

خلاقیت ,افراد ,های ,نشان ,خلاق ,بررسی ,است که ,افراد خلاق ,۱۳۵۹، ص ,و در ,خانزاده، ۱۳۵۹، ,مقاله بررسی همبستگی ,مقدمه مقاله بررسی

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

فریدون کدخدایی فقاهت نظام ساز مطالب اینترنتی شب تاب فایل کده 2 neghanb وبلاگ مهندس شهرآشوب bebinvbepaz ahanglori